Alla inlägg under mars 2011

Av Isabelle - 25 mars 2011 15:13

Den här dagen är riktigt riktigt bra =).. Började bra också.. Jag har satt tillbaka allt i köket, gjort om lite smådetaljer och fixat.. Sen blev det en shoppingtur, många som fyller år nu så det blev lite presentshopping =).. Köpte ingenting till mig själv! =/


ÅH! När vi var påväg till Birsta så hoppade det ett litet rådjur över vägen.. Jättejättesöt hehe... =D Den hade inga prickar på sig.. 


Idag har jag inte så mycket att berätta om, så därför tänkte jag berätta vad jag har för smink på mig! Idag fick det bli grön ögonskugga.. Den nya, jag ÄLSKAR den!! Så jag har grön, vit och svart ögonskugga. Och så har jag ju givetvis även foundation, puder, eyeliner och mascara =).. Såhär ser det ut..



 


Här kommer några egobilder =D


 

           


Jag går ständigt runt och sjunger på Shakiras låt "Loca" haha, så därför tänkte jag att jag bjuder på den här.. 




Idag är det våffeldagen, så därför ska jag, Johan och syrran äta våfflor är det tänkt =) Dom borde komma hit snart båda två.. Ska nog börja med våffelsmeten! Bilder kommer..

Det verkar även som att vi ska bort ikväll, Sandra har ju fyllt år och Jacob fyller år imorgon.. Så det är nån fest.. Och imorgon ska vi ju hem till Hanna, som även hon fyller år imorgon =) Hehe.. Många nu! Fest på fest..

Det innebär dock att jag förmodligen missar Let's Dance finalen =O! HUR ska det gå?! 


Ps. I'M CRAZY BUT YOU LIKE IT!!!!!!!!!!

/Izzuz

Av Isabelle - 24 mars 2011 16:37

Haha ja va fruktansvärt fyndigt med MÅLNING på TAPETEN.. HAAAAAAAhahaha... Jag skrattar ihjäl mig!


Har målat köket idag, som ni kanske vet?! Hade mamma och pappa som jour på telefonen ;D Såhär gick det till.. Syrran kom hit runt 10.30 typ.. Då hade jag redan maskerat och gjort klart allt där inne.. Jag började med det klockan 07.00, tog ca en timme och 45 minuter.. 

Sen började vi med kanterna, vid alla lister och så där man inte kommer åt med rollern, det tog vi med varsin pensel från varsitt hörn.. Och sen tog jag rollern.. Men första varvet snålade vi nå fruktansvärt med färg.. Så det var torrt efter 20 minuter.. Det ska ta två timmar.. Och en liter färg räcker till 7 kvadratmeter, men vi använde knappt en liter ens på första varvet.. Då blev jag lite nervös, eftersom det blev flammigt, man såg igenom och täckte typ inte.. Men då ringde jag pappsen, och han stod bredvid en målare precis då hehe.. Och dom sa att så länge man kan sätta handen på och det inte färgar av sig så är det lugnt att måla ett lager till.. Och jag drog handen över och fick ingenting på handen så vi började med varv två.. Då ÖSTE vi på med färg, och det blev heltäckande =) Och jag tror nog inte vi hade kunnat ta ett varv nummer tre för det är redan ca 5 lager under med tapet och färg redan.. Så det skulle nog bli för tjockt.. EGENTLIGEN borde vi nog ha tagit bort allt, rivit och slipar och spackat för att de skulle ha blivit riktigt bra.. Men det orkar man inte i en hyresrätt! Plus att vi bara ville byta ut färgen! Och


ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN är det vitt, och den pissblå färgen är borta..!! Btw så började jag överväga idag om den verkligen var blå och inte grön? Den såg mer grönaktig ut.. Men de är väl nån blandning.. Jag förstår i vilket fall som helst inte HUR fan man kan vilja ha en sån färg i ett kök (ursäkta mig om någon har det, men det faller absolut inte mig i smaken)..


Så nu bilder..


FÖRE


 


EFTER


    

Mina förberedelser, täckt i papp!


 

Maskeringstejp i taket.. och som TUR var följde inte takfärgen med ner sen.. Så vi slapp måla om det haha..


 

Jag, upp och ner från en stol.. Hämta färg, måla, hämta färg, måla..


 

VITT =)!!! Haha btw, kepsen hade syrran och jag hade den där solhatten/fiskehatten som ligger slängd på golvet vid fönstret..


 


Slutsats av detta.. ASJOBBIGT att måla, jag tror jag hellre skulle vilja tapetsera.. Men nu när jag vet hur man målar skulle ja kunna göra det igen, eftersom jag vet att man inte ska snåla, och jag vet vad man bör tänka på.. Plus att tygvantar inte är helt okej HAHAHA, färgen går nämligen rätt igenom! Men fick ingen färg i håret =) Syrran däremot klev i färgen hela tiden hahaha..


Åh va skönt att det är klart =) och Johan som slapp bry sig så mycket, allt var klart och undanplockat då han kom hem.. Var ett projekt som tog en dag.. Men nu är jag NÖJD!!! =) Vi får se hur det blir när vi tagit in alla möbler.. Blir liksom blind när man står och håller på med det.. "Är det blått? Är det fläckigt? Är det heltäckande? Måste vi måla igen?!".. 


Nu ska vi göra oss i ordning, ska skjutsa mamma som ska bort nånstans ikväll.. Och då passar vi på att äta middag ute idag.. JAG SKA ÄTA PÅ MAAAAX!! Har jag förtjänat! Och så ska vi åka och kolla på taklampa.. Vore på sin plats.. Synd bara att dom är så förbannat dyra!


Imorgon blir det att flytta tillbaka alla möbler och sätta upp hylla, klocka och grejer igen.. Och så blir det lite småpyssel =) Det är ju faktiskt fredag imorgon! Herregud va den här veckan har gått fort.. Har den inte?!


Btw, ni funderar nog på vart egobilderna är.. Men det finns inga! Tro det eller ej, men jag var nå så fruktansvärt ovanligt ful idag.. Håret uppsatt i en knut, fiskehatt och svettig! Hmm.. Ja ni förstår nog.. Egobilden får bli en annan dag!

/Izzuz

Av Isabelle - 24 mars 2011 06:54

Föööör, det är ingen vanlig dag för det är Sandras födelsedag HURRA HURRA HURRA!!!



Med en enkel tulipan,


uppå bemörkelseda'n


vi har den ääran,


vi har den äran att gratulera!



 

Av Isabelle - 23 mars 2011 22:42

Idag har varit en lång dag.. Jag har handlat kakeldekor och satt upp den, och så har vi installerat diskmaskinen, men vi måste köpa nå salt innan vi testar den för de ska tydligen vara det i den.. Så det får bli imorgon.. Och så har vi köpt målarfärg och grejer så imorgon ska det bli att måla om köket är det tänkt! Syrran kommer hit och hjälper mig =) Kan nog behövas haha..


Här kommer några bilder, före och efter.. Och nu.. Eller nåt =D


Det var det här skåpet jag jävlades med.. Till slut fick vi ju bort det när vi visste hur =)!


 


Jacob var här och hjälpte oss sätta in maskinen.. Rätt tung att bära så de va bra att jag slapp ;D hihi..


 


Innan kakeldekoren..


 


Efter kakeldekoren..


 

Såhär ser det nu ut inne i lilla rummet, KAOS när man målar om kan ja säga!


 


Och det är den här äckliga blåfärgen som ÄNTLIGEN ska försvinna.. Jag hoppas det blir bra med vitt nu bara =)!


 



Fler bilder på diskmaskinen och hur det ser ut när det är klart kommer sen.. Dvs, när allt är klart ;D hehe.. Så morgondagen är också en LÅÅÅNG dag, så det är nog dags att sova snart =)


För övrigt, efter att vi handlade allt så var vi och lyssnade på syrrans orkester, och sen blev vi bjudna på middag hos mammsen =) TAACK MAMMAAA för jättegod mat!


Så njut av mina "fina" bilder, så hörs vi imorgon ;D

/Izzuz

Av Isabelle - 23 mars 2011 22:34

Jag vill tillägna Magda detta blogginlägg!! =) Bästaste Magdalena fyller faktiskt år idag!! Jag hoppas du har fått många fina presenter och att du haft en toppenbra dag.. Förstår att den blev bra då jag kom och hälsa på på jobbet ;D Så ännu en gång..



     

Av Isabelle - 23 mars 2011 11:34

Hehe ja klantig som man är för det mesta så gick det ju faktikst att få ut skåpet igår.. Och inte var det så jäkla svårt heller när jag kom på hur jag skulle göra.. Det var ju som skenor i skåpet där man satt gallerhyllorna, man var tvungen att skruva lös dom, för av nån anledning så satt dom fast med typ 7-8 cm skruvar så dom gick in i väggen, respektive andra skåpet.. Det var 4 st totalt, så när jag fick bort dom var det bara att dra ut det.. Men man var tvungen att dra på båda sidorna samtidigt eftersom det är millimeterpassning med sånnadär skåp! Aja ut kom skåpet!

Så vi mätte igen för säkerhetsskull, och jämförde med måtten på maskinen.. Sen åkte vi ut till Elgiganten och köpte maskinen, plastmattan och 6 st blu-ray filmer.. Allt gick tillsammans på 3800 kr.. Och då kan man räkna med att om blu-ray filmerna hade varit ny hade bara dom gått på 1300 kr typ.. Men då hade vi I OCH FÖR SIG inte köpt dom! Haha.. Aja, mycket bra pris! =) Maskinen gick på 3333 kr.. Och blu-ray filmerna på 59 kr styck.. Samt plastmattan på 199 kr..

Sen åkte vi hem (Johan hade lånat transpoertern från jobbet), och så hjälptes grabbarna (Jacob och Johan) åt att bära upp den, plasta av den, och sen började helvetet med att få in den.. Ett lite smärre helvete.. Haha.. Den skulle höjas, och sättas dit, och skruvas fast så den inte kan tippa framåt.. Och när dom gjort allt så såg jag i instruktionsboken att det skulle dit en remsa nå ångskydd.. Som ingen av oss egentligen förstod vart den skulle sitta.. Men vi fick skruva lös allt, och greja och fixa.. Och jag tror dom tog ut maskinen tre gånger! Men nu står den där, allt är draget, nu ska det bara kopplas in som sagt och det ska Johan försöka sig på ikväll.. Så får vi testköra den sen på nåt snabbprogram..

Den passar in väldigt bra, är ju Electrolux som på alla andra vitvaror! Bilder kommer från gårdagen då allt är klart, så ni även får en "efter" bild, på hur det ser ut nu =)!


Så idag ska vi när Johan slutar åka till Birsta..

Där ska vi:

Köpa present till några födelsedagsbarn

Köpa målarfärg, pensel, roller, pappersskydd för golvet, och maskeringstejp

Köpa nån slangklämma eller nåt till diskmaskinen

Köpa kakeldekor


Om vi hinner:

Kolla på kökslampa


Sen klockan 19.00 har carros orkester konsert som vi ska lyssna på =)

Frågan är nästan om jag ska åka ut till Birsta redan nu och fixa de små sakerna som jag inte behöver Johan till hehe, så går det snabbare med honom sen =) Ja vi får se, jag har ju ändå ingenting att göra nu..

/Izzuz

Av Isabelle - 22 mars 2011 15:43

Nu har bloggen fått nytt utseende =) Får vi se hur länge jag vill ha det såhär haha..

NU ska jag gå och duscha!

Av Isabelle - 22 mars 2011 14:48

Att sätta in diskmaskin i våran lägenhet var tydligen inte "bara att ta bort skåpet och sätta in maskinen..".. För det första! Jag har försökt hela dagen nu med att ta ut det där JÄVLA skåpet! Säkert fastlimmat.. Typ 5 skruvar som det satt fast i.. Alla är borta och skåphelvete rör sig inte ens! Hmm.. Johan och Jacob, de starka karlarna får försöka sen och se hur det går.. Det värsta är ju att vi måste vara rädd om skåpet eftersom det är Mitthems och att de måste finnas kvar om vi måste återställa när vi flyttar härifrån (nackdel med att bo i hyresrätt).. Men vad gör man?! 

Jag har även satt upp kakeldekor i halva köket nu, set ut att bli bra =) Lite omväxling.. Ja Kim, bilder kommer när jag är klar ;) hihi..


Måste bara tillägga med det där skåpet som ska bort.. Det är så konstigt för dom har ju gjort hål i bänken under slasken för att man ska kunna dra in vatten och el i skåpet där man ska ha diskmaskin.. Men dom har gjort hålet även igenom det skåpet som ska ut.. Men samtidigt så är det söndersågat (listen under skåpet) vilket tyder på att den varit borta en gång i tiden?! Jag tycker allt är så förvirrande.. Och så har dom lagt golvet efter skåpet kom tillbaka igen så golvmattan slutar nog där listen är.. Ja, allt är så invecklat.. Johan ska ta en närare titt på det där, och får vi bort skåpet idag så åker dom och köper diskmaskinen.. Så hoppas, hoppas!


Btw, jag kommer hänga på brevlådan ända tills brevbäraren kommer nu varje dag, jag är så SJUKT nyfiken på deklarationen.. Fick ingen idag =/ Men det är idag folk börjar få tydligen, så inte så konstigt.. Drygt bara att man kan logga in på skatterverkets hemsida med e-legitimation och gissa om min funkar eller inte?! RÄTT, den funkar INTE! HAHA.. Men jag får väl vänta.. Det sägs ju att den som väntar på nåt gott.. Så det kanske gått bra ändå? Burrr, vill inte ha nån restskatt =/!!!!!!! Jag vill också få tillbaka flera tusen! Tänk va bra de skulle vara hehe.. Svammel, svammel! Nog om deklaration för idag.. Ni får nog uppdatering imorgon om den kommit eller inte!


Nu ska jag snart hoppa in i duschen, tränade ju lunchpass.. Tog en promenad till Svettis =) Mycket nice! Jag hoppas nog träningen ikväll, för blir de ingen diskmaskin så åkter vi och köper målarfärg och börjar med köket! Jag vill ändå åka och köpa färg, roller och det vi behöver så jag om inte annat kan börja imorgon.. =) Tar man inte tag i det på en gång blir det förmodligen inte gjort! Men jag tror nog det är roligt att måla! Hehe, kanske skulle ha blivit målare istället?! Har btw bestämt oss för vitt! Vitt går att matcha till allt, och det är ljust och bra.. Så så får det bli!


Nu dusch, det här blir en jobbig, men rolig kväll! =)

/Izzuz

Ovido - Quiz & Flashcards